Prijava / Registracija
Blog

Naj pranje perila postane igra - 5-stopenjski vodnik za izbiro popolnega pralnega stroja Hisense

13.05.2024

Odločili ste se za nakup novega pralnega stroja. Odlično! Ne glede na to, ali kupujete prvič ali pa želite le nadgraditi stari pralni stroj, ste verjetno že globoko zakorakali v raziskovanje neverjetnih modelov novih pralnih strojev na trgu. V množici izjemnih funkcij in neverjetnih zmožnosti je zelo enostavno zaiti s poti. Naredimo korak nazaj in si zastavimo pomembno vprašanje - kakšen pralni stroj potrebujemo? Katere lastnosti in funkcije bodo najbolje ustrezale vašemu življenju (in domu)?

Poskrbeli smo za vse, od prostora in zmogljivosti, do skrbi za vaša najljubša oblačila. Tukaj je 5 temeljnih vprašanj, ki si jih morate zastaviti, da boste našli popoln pralni stroj, ki bo ustrezal vašim potrebam, željam in vsakodnevni rutini.

Vprašanje 1: Koliko prostora imam na voljo?

Včasih se je najtežje odpovedati omejitvam prostora. Če nimate prostora, ne morete storiti veliko. Zato si vzemite čas ter ocenite prostor in njegovo razporeditev. Ne glede na to, ali gre za kopalnico, shrambo ali kuhinjo, si vzemite trenutek časa in si zamislite, kam bo umeščen vaš novi aparat. Izmerite dimenzije predvidenega prostora ter upoštevajte obstoječe aparate in morebitne možnosti postavitve.

Pralni stroji Hisense so običajno standardnih dimenzij, zato se brez težav prilegajo drugemu standardnemu pohištvu in napravam. Postavite ga lahko poleg sušilnega stroja, če pa je vaš prostor omejen, ga lahko postavite tudi pod sušilni stroj.

5-step-image-1.webp

Vprašanje 2: Kakšno vrsto aparata lahko namestim?

Da, še vedno razmišljamo o prostoru. Če ste v prvem koraku ugotovili, da je morda vaša pralnica premajhna za dva ločena aparata (pralni in sušilni stroj), obstaja vmesna možnost, ki bo poskrbela za vaše perilo - vsestranski pralno-sušilni stroj. Združuje funkcijo pranja in sušenja v enem stroju, kar prinaša večjo učinkovitost in priročnost pri pranju, hkrati pa zavzame manj prostora.

Vprašanje 3: Kakšno zmogljivost potrebujem?

Zdaj je čas, da razmislite o potrebni kapaciteti vašega novega pralnega stroja. Ocenite velikost svojega gospodinjstva, življenjski slog in navade pri pranju perila. Kako pogosto je vaš koš za perilo poln?

Pralni stroji Hisense so zasnovani tako, da ustrezajo številnim potrebam. Tukaj je nekaj primerov, ki jih lahko uporabite za referenco:

- Majhna zmogljivost (6 kg): sprejme do 17 brisač za roke; primerno za 1-2 osebi
- Srednja zmogljivost (7 do 8 kg): ustreza približno 20-22 brisačam za roke; primerno za večino družin.
- Velika zmogljivost (9 kg): ustreza približno 25 brisačam za roke; primerno za večje družine in tiste, ki pogosto perejo večje predmete (npr. odeje).

Vprašanje 4: Katere funkcije in programe želim?

Tukaj je nekaj opornih točk, ki vam bodo pomagale odgovoriti na zgornje vprašanje.

- Kako pomembna je za vas energetska učinkovitost?
Razumevanje energijskih razredov je lahko koristno vodilo pri nakupu. Hisense nenehno uvaja inovacije na področju gospodinjskih aparatov, da bi uporabnikom omogočil okoljsko ozaveščene odločitve brez kompromisov pri učinkovitosti. Naši pralni stroji, ki segajo od energijskih razredov A do C, zagotavljajo prihranke pri stroških in manjši okoljski odtis. Najučinkovitejši pralni aparati so na podlagi porabe energije in vode, zmogljivosti in ravni hrupa najcenejši za delovanje.

5-steps-image2-desktop.webp

- Iščete tihi pralni stroj?
Včasih je lahko hrup aparata nekoliko glasnejši, zlasti med ciklom vrtenja. Vredno je izbrati tišji model, zlasti če je aparat v prostoru, kjer preživite veliko časa. Pralni stroj Hisense WF3S7021BW ima inverterski motor, ki je tih, a zelo učinkovit motor zasnovan tako, da zagotavlja dolgo življenjsko dobo aparata in z vsakim ciklom prihrani energijo.

- Katero hitrost vrtenja pralnega stroja potrebujem?
Pralni stroji se razlikujejo tudi po hitrosti vrtenja bobna med ciklom. Največja razlika je v tem, kako suha so vaša oblačila ob koncu programa. Nekateri aparati dosežejo največjo hitrost vrtenja do 1600 vrtljajev na minuto, kar vam lahko prihrani čas pri sušenju perila. Oblačila, ki jih operete pri 1200-1400 vrtljajih na minuto, bodo zato nekoliko bolj mokra. Ne pozabite, da je vedno na voljo možnost izbire nižje hitrosti vrtenja (600 vrtljajev na minuto), ki je primerna za občutljivejše perilo.
 

- Katere posebne programe pralnega stroja je treba upoštevati?
Pomembno je, da upoštevate dejavnike, ki so za vas pomembni, da bo pralni stroj vseboval vse specifikacije in funkcije, ki jih iščete. Za tiste, ki ste nagnjeni k alergijam in izpuščajem, je Hisense razvil program ExtraHygiene, ki z močjo pare iz perila odstrani do 99,9 % bakterij in kvasovk. Hkrati bo aparat dlje časa čist, brez mikrobnih oblog in z njimi povezanih neprijetnih vonjav. Poleg tega je program za hitro pranje odlična rešitev, če nujno potrebujete osvežena oblačila. Tako vam ni treba skrbeti, ali bodo vaša oblačila vedno pravočasno oprana. Če ste športno aktivni, je program šport dobra izbira za pranje športnih oblačil in drugih občutljivejših tkanin, zahvaljujoč nižji hitrosti in krajšemu času vrtenja.

Vprašanje 5: Katera barva se najbolje ujema z mojim domom?

Ne prezrite estetskega videza svojega doma. Ne glede na to, ali imate raje klasično belo ali elegantno črno barvo, Hisense ponuja možnosti, ki ustrezajo vašemu slogu.

Imate vse odgovore? Neverjetno! Zdaj ste pripravljeni, da poiščete in naročite popoln pralni stroj za vas. Celotno ponudbo pralnih strojev Hisense si oglejte tukaj.

BACK TO TOP